MKE Design Build

St. Francis, Wisconsin
32-3-19412a1_2022_CotY_Web

After

32-3-19412a2_2022_CotY_Web

After

32-3-19412a3_2022_CotY_Web

After

32-3-19412a4_2022_CotY_Web

After

32-3-19412a5_2022_CotY_Web

After

32-3-19412b1_2022_CotY_Web

Before

2022 Regional CotY Award Winner, Commercial Interior

The purpose of this remodel was to obtain accreditation for a neurosurgery office to meet the new codes of the Accreditation Association for Ambulatory Healthcare. Separate patient corridors were created to limit traffic into sterile corridors. Heat-welded flooring with cove base was installed to create a sterile substrate. HVAC was altered to incorporate positive air pressure. An acoustical tile grid was converted to drywall ceiling. The entire facility was fire-rated. A portion of the existing lobby was built out into an additional exam room. Timing was key when shutting down mechanicals to ensure the facility was functional within their patient schedule.

Comments